سه شنبه, 27 ارديبهشت 1401 22:32

اصغر فرهادی برای اولین بار درباره ادعای سرقت هنری «قهرمان» صحبت کرد | «متاسفم که احساس بدی ایجاد شده است»

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)
اصغر فرهادی برای اولین بار درباره ادعای سرقت هنری «قهرمان» صحبت کرد | «متاسفم که احساس بدی ایجاد شده است» اصغر فرهادی برای اولین بار درباره ادعای سرقت هنری «قهرمان» صحبت کرد | «متاسفم که احساس بدی ایجاد شده است»

سی و یک نما - اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی، برای اولین بار از دعوای سرقت هنری اثر جدیدش  از سوی دانشجوی سابق سینما آزاده مسیح زاده که او را به دزدی ایده فیلم «قهرمان» که سال گذشته جایزه بزرگ جشنواره کن را دریافت کرد متهم کرده، صحبت کرد. مسیح زاده مدعی است کارگردان برنده دو جایزه اسکار این ایده را مستقیماً از مستند او با عنوان «دو سر برد، دو سر باخت» در سال 2018 گرفته است.

این کارگردان که ابتدا مجرم شناخته شد، در حال حاضر منتظر است که مدارک علیه او مورد اعتراض یا بررسی مجدد قرار گیرد و اصرار دارد که اطلاعات نادرست توسط خبرگزاری های مختلف منتشر می شود.

فرهادی در نشست خبری روز سه‌شنبه گفت: «من هرگز مستقیماً در این مورد صحبت نکرده‌ام. این مستند چیزی بود که در یک کارگاه دیدم و با یک دانشجو در مورد آن صحبت کردم، اما خیلی بعد، فیلم «قهرمان» را ساختم و نمی توان به آن به عنوان یک سرقت ادبی نگاه کرد. آنچه در فیلم «قهرمان» وجود دارد با آنچه در مستند هست کاملاً متفاوت است. باید ببینیم چرا برخی روزنامه نگاران این اطلاعات نادرست را منتشر کرده اند.»

 این کارگردان افزود: «کاری که ما انجام می‌دهیم ساختن فیلم‌های داستانی است و کاری که من در فیلم «قهرمان» انجام دادم، به کار انجام شده در کارگاهی که به آن اشاره کردم مربوط نمی‌شود. این مستند بر اساس یک اتفاق جاری ساخته شده است، بنابراین این مستند و این فیلم بر اساس اتفاقی است که دو سال قبل از کارگاه اتفاق افتاده است. وقتی رویدادی رخ می دهد و توسط مطبوعات پوشش داده می‌شود و به اطلاع عموم می‌رسد، هر کسی می‌تواند آنچه را که دوست دارد درباره آن رویداد بگوید و انجام دهد. شما می توانید یک داستان بنویسید یا یک فیلم در مورد این رویداد بسازید. می توانید اطلاعات مربوط به این رویداد را جستجو کنید. قهرمان تنها یکی از تفسیرهای این رویداد است.»

پس از شکایت مسیح زاده، فرهادی دادخواست افترا صادر کرد و گفت «شواهد کافی» برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد. اگر او مجرم شناخته شود، ممکن است با مجازات حداکثر دو سال زندان و همچنین ۷۵ ضربه شلاق مواجه شود، زیرا مجازات بدنی همچنان بخشی از سیستم کیفری ایران است.

Cannes Jury Press Conference 2022 photocall6.jpg

وقتی از فرهادی مستقیماً در مورد احساسش درباره این نوع مجازاتی که ممکن است با آن روبرو شود سؤال شد، از این سؤال صرف نظر کرد.

او گفت: «این یک روند بسیار طولانی است، بدیهی است که یک مقدار احساس ناخوشایند ایجاد کرده است، اما فیلم براساس مستند نبود و حتی پیشنهاد داده شد که درآمد فیلم بین ما دو نفر تقسیم شود. من فکر می‌کنم که موضوع بدون شک روشن خواهد شد و متاسفم که اینقدر احساس بد ایجاد کرده است.»

فیلم «قهرمان» داستان مردی را دنبال می کند که در حالی که به طور موقت از زندان آزاد شده، یک کیسه سکه طلا را کشف می کند. اما پس از اینکه به خاطر عمل خوبی مورد توجه قرار می گیرد، پلیس فکر می کند که او دروغ می گوید.

کل هیئت داوران این دوره که توسط وینسنت لیندون، ستاره فیلم «تیتان» رهبری می‌شود و شامل ربکا هال، نومی راپس، جف نیکولز و یواخیم تریر است، قبل از شروع رسمی جشنواره امشب در کاخ حاضر بودند تا به سوالات پاسخ دهند.

وقتی از هال پرسیده شد که آیا جشنواره به اندازه کافی برای پرداختن به برابری جنسیتی و تنوع نژادی تلاش می‌کند، هال با کنایه گفت: «فکر می‌کنم آنها هیئت داوران را به خوبی انتخاب کردند» که باعث خنده در سالن شد.

هال گفت: «من معتقدم که کار در حال پیشرفت است. شیوه ای که ما به این موضوع می پردازیم و نحوه برخورد با این موارد باید در سطح مردمی مورد توجه قرار گیرد. این فقط جشنواره ها یا موقعیت های عمومی نیستند. این در مورد تمام جزئیات آنچه کلا در صنعت سینما رخ می دهد هست.»

نیکولز در جواب سؤالاتی درباره نحوه داوری آنها بر روی فیلم های روی پرده و نحوه تاثیرگذاری آنها روی داوری شان گفت که "داستان های مشترک ذاتاً انسانی هستند."

او گفت: «فکر می‌کنم وظیفه ما این است که به عنوان انسان به این داستان‌ها پاسخ دهیم و احساساتی را که از آن‌ها به دست می‌آوریم را درک و ارزیابی کنیم که چگونه بر ما تأثیر می‌گذارد. من نمی توانم تصور کنم که هیئت داورانی با این تنوع، متفکر و باهوش به مسائل انسانی که بشریت امروز با آن درگیر است، اهمیت ندهد.»

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید