یکشنبه, 08 آذر 1394 17:15

خواب تلخی که بعد از 12 سال تعبیر شد / حضور محمد بهشتی در رونمائی خواب تلخ

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
خواب تلخی که بعد از 12 سال تعبیر شد / حضور محمد بهشتی در رونمائی خواب تلخ خواب تلخی که بعد از 12 سال تعبیر شد / حضور محمد بهشتی در رونمائی خواب تلخ

سی و یک نما –فیلم سینمائی "خواب تلخ" ساخته محسن امیر یوسفی پس از دوازده سال توقیفف در گروه هنر و تجربه اکران و هم زمان نیز شب گذشته ، مراسم رونمائی آن درمحل  سینما فرهنگ با حضور تعداد زیادی از هنرمندان و چهره های فرهنگی برگزار شد. محمد بهشتی مرد دوران طلائی سینمای ایران به همراه علیرضا تابش از شرکت کنندگان این مراسم بودند.

داستان فیلم خواب تلخ مربوط به پیرمرد مرده شوری است که سالیان درازی در قبرستان کار کرده و حالا خودش را رو در رو با مرگ می بیند و با عزرائیل در گیر می شود. این فیلم به رغم بازی های خوبش ، بازیگر شناخته شده ای ندارد و فیلمبردار آن "بایرام فضلی" است که خود او نیز در حال حاضر به عنوان کارگردان، فیلم "بازم سیب داری؟ " را در اکران سینمای هنر و تجربه دارد.

در این مراسم: رضابابک ، لیلی گلستان، هوشنگ گلمکانی، علیرضا امینی، سامان سالور، پوریا عالمی، شیریندخت یزدانیان، علیرضا داوودنژاد،سروش صحت، حمید فرخ نژاد، محمود کلاری، ابوالحسن داوودی،آنا نعمتی، لاله اسکندری، حبیب رضائی، صابر ابر،کاوه صباغ زاده، احسان کرمی امیر مهدی ژوله و....حضور داشتند.

درسال ۱۳۸۳، اولین فیلم سینمایی امیریوسفی که با بودجه اندک و یک‌سال قبل‌تر در اطراف اصفهان ساخت و داستان مرده شوری بود که در مواجهه با فرشته مرگ قرار می‌گیرد! با نام خواب تلخ ساخته شد.

«خواب تلخ» جایزه ویژه بخش دوربین طلایی جشنواره کن را در سال ۲۰۰۴برد و جایزه نگاه جوان را در بخش دو هفته کارگردان‌های کن دریافت کرد. پس از آن در بیش از چهل جشنواره معتبر جهانی پذیرفته شد و جوایزی چون اسکندر طلایی جشنواره تسالونیکی یونان و جایزه فیپرشی (فدراسیون بین المللی منتقدین فیلم) و… را از آن خود کرد.

فضای گروتسک و طنز دیوانه‌وار فیلم به همراه مضمون متفاوتش، منتقدان جهانی را مجذوب آن کرد، دبورا یانگ منقد هالیوود ریپورتر نوشت: «خواب تلخ» اولین کمدی سیاه سینمای ایران است که طنزی ویران‌گر دارد و چهره‌های جدید و طنازانه از ایران نشان می‌دهد و نويد ظهور فيلم‌سازی متفاوت و قصه‌گو را از سينمای ايران می‌دهد.

در معدود نمایش‌های داخل کشور هم این فیلم مورد تحسین منتقدین سینمای ایران قرار گرفت ولی برای اکران در ایران باید ۱۲سال صبر می‌کرد!

سال ۸۵امیریوسفی «آتشکار» را ساخت. قصه کارگر کارخانه ذوب آهن که تصمیم می‌گیرد برای جلوگیری از بچه‌دار شدن وازکتومی کند. کاری که روح پدرش با آن مخالف است! درسال ۲۰۰۹این فیلم جایزه نوآوری در سینما را از بخش اصلی جشنواره مونترال کانادا دریافت کرد ولی علیرغم داشتن پروانه نمایش تا سال ۸۹نتوانست اکران شود و وقتی هم شد اکرانی محدود، بدون اجازه تبلیغات و همزمان با شروع جشنواره فیلم فجر داشت!

بعد از آن امیریوسفی فیلم مستند «خانه من» را ساخت که برنده جایزه مستند برتر سال ۱۳۹۰شد، مستند بلند «کهریزک، چهارنگاه» را نیز به طور گروهی کارگردانی و تهیه کرد و درجشنواره فجر ۱۳۹۰اپیزود «هملت در کهریزک» ساخته امیریوسفی برنده جایزه بهترین تدوین و کاندیدای بهترین کارگردانی مستند شد.

سال ۹۱محسن امیریوسفی توانست بالاخره پروانه ساخت سومین فیلمش «آشغال‌های دوست‌داشتنی» را بگیرد. فیلمی که به خاطر گرفتن پروانه ساختش دچار گرفتگی عروق مغزی و بستری شدن در بیمارستان شده بود. روند دریافت پروانه ساخت این فیلم یک سال و نیم طول کشید تا امیریوسفی بتواند قصه زنی را تصویر کند که مجبور می‌شود یک شب از خانواده‌اش برای حل مشکلی کمک بگیرد. قصه‌ای که روایتش چه به لحاظ محتوا و چه فرم، در سینمای ایران سابقه نداشته است و ساخت آن نزدیک به دوسال زمان برد. فیلم در نمایش‌های خصوصی مورد تحسین بزرگان سینمای ایران قرار گرفت و در تنها نمایش محدود سالن وزارت ارشاد برای گروهی از اهالی مطبوعات، با امتیاز بسیار بالایی در همه زمینه‌های هنری، تکنیکی و محتوایی روبه‌رو شد ولی مشکل اکران این فیلم تاکنون حل نشده است.

این روزها «خواب تلخ» بعد از ۱۲هم زمان با اکران خصوصی، در گروه هنر و تجربه به نمایش درآمده است.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید