پنج شنبه, 31 خرداد 1397 04:30

آزمون سختی برای «سردار»تیم ملی / زنگ خطر روابط نزدیک بین «بازیکن»ها و «بازیگر»ها

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)
آزمون سختی برای «سردار»تیم ملی / زنگ خطر روابط نزدیک بین «بازیکن»ها و «بازیگر»ها آزمون سختی برای "سردار" تیم ملی / زنگ خطر روابط نزدیک بین "بازیکن" ها و "بازیگر"ها

هما گویا(سی و یک نما) – تا دو دهه پیش درایران و حتی در بیشتر کشورهای جهان ارتباط میان ورزشکاران حرفه ای و سلبریتی های هنری در حد یک رفاقت و سلام و علیک بود که کم کم شکل و رنگ دیگری به خود گرفت. بازیکن های تیم های ورزش گروهی به خصوص فوتبال که معمولا از زمین خاکی و گل کوچیک شروع می کنند، افراد معمولی و عمدتا از قشر پایین و یا متوسط جامعه بودند که ارتباط با ستاره های سینما را یک رویا می دانستند که بعد ازمعروف شدن این رویا به حقیقت نزدیک میشد.

موردی که حتی دیوید بکام هم در خاطراتش به آن اشاره کرده است. او یک جوان بی نام اما نخبه ی فوتبال که عاشق ستاره گروه معروف و جهانی "اسپایس گرلز" یعنی ویکتوریا آدامز می شود و بزرگترین خاطره خوش زندگیش حتی حالا که از ملکه الیزابت لقب گرفته است و از معدود مدعوین مهمانی عروسی شاهزاده ها بوده ، شام خوردن در منزل مادر ویکتوریا است . ویکتوریایی که بعد از چند سال به ویکتوریا بکام  و مادر چهار فرزند او بدل میشود. (که البته این دوام زندگی از اتفاق های نادر بوده و هست).

اما این مسئله در کشور ما گاه به صورت یک بیزنس تبلیغاتی بدل می شود و برعکس، این بازیگران درجه دو هستند که برای شهرت خود ، به دنبال بازیکن های حرفه ای و لژیونرها می روند تا از این طریق رونقی هم به کسب و کار خود بدهندونامشان را سر زبان ها بیاندازند.  این تقلید کورکورانه در سال های اخیر بسیار روی ورزش ما تاثیر گذاشته و کم تجربه گی بازیکن های ما به پر تجربگی ستاره های نه چندان مطرح مان در هر سن و سالی باخته است چرا که دنیای این دو قشر از سلبریتی ها با هم فاصله بسیاری بخصوص در ایران دارد، با استایل های متفاوتی در زندگی.

اگر دیوید بکام بتواند بین زندگی حرفه ای خود و ازدواج با یک سلبریتی عالم هنر هماهنگی منطقی ایجاد کند و یا "پیکه" در کنار خواننده و رقصنده ای چون" شکیرا" از فوتبال دور نشود اما در ایران این اتفاق به راحتی نمی افتد و به همین دلیل اگر سردار آزمون دوست داشتنی، کم سن و سال و ساده  را می بینیم که به یکباره سوژه مستند خانم  بازیگری می شود که برای بازیگری هم باید تلاش بیشتری بکند و در مقام کارگردانی هنوز واجد شرایط نیست ونام او در کنار کارگردانی به عنوان تهیه کننده هم دیده می شود، یقینا برای سردار آزمون و حتی اسبش اتفاق مبارکی نیست.

و به این ترتیب  سردار سر از مهمانی ها و جشن تولد ها و دوره های مختص دنیای خاصی از بازیگری در می آورد که با دنیای او حتی به عنوان لژیونر هم  بیگانه است اما حتما برای یک جوان بیست ساله ،جذاب و مفرح.

اینکه بازیگر نقش شیطان در سریال "او یک فرشته بود" چطور در تایمی بالا در حال ساخت مستند اسب این لژیونر ترکمن (سریک)است و حتی سر از روسیه هم در می آورد و در خبرها رسانه ای می شود که او برای گرفتن آخرین سکانس از فیلمش به روسیه رفته، باز هم موردی است که فضای فوتبالی ذهن سردار آزمون را خواه ناخواه منحرف می کند.هرگز به خودمان اجازه نمی دهیم که این رابطه را جز یک ارتباط حرفه ای ، جور دیگری برداشت کنیم بخصوص که "سردار آزمون" بسیار جوانتر  از "بهاره افشاری" است اما به هر حال این مستند و حاشیه هایش نمی تواند بی تاثیر در افت بازی سردار آزمون باشد. بد نیست اشاره کنیم حتی "مهتاب کرامتی" برای ساخت "صفر تا سکو" از "طهورا ابوالقاسمی" وام گرفت و تایمی کوتاه تر و به دور از هر حاشیه ای برای ساخت این کار بزرگ داشت و این یعنی یک مستند ورزشی درست و به قاعده ساختن از یک سوپر استار با کارنامه ای قطورو پر افتخار.

با احترام باید قبول کنیم وقتی فلان بازیکن تیم ملی که ادعا می کند با بازیگر بسیار جوان سینما رابطه دوستی داشته و یا خانم بازیگرپر حاشیه و جنجالی  دست در دست بازیکن دیگر تیم ملی در امارات مشغول خرید در "مارکت "ها و "مال" هاست چندان دلچسب نیست. حداقل برای محبوب ترین ورزش مردمی کشور چرا که این بازیکن های عموما شهرستانی و سنتی را با فضایی از روابط دوستانه یا عاشقانه  و حتی کاری آشنا می کند که تجربه لازم را برای تفکیک آن ندارند و همین موجب می شود تا در بازی اول و دوم ایران در جام جهانی با سردار آزمونی رو به رو شویم که از آنچه در گذشته از او دیده ایم فاصله گرفته است و به او نقد کنیم و اشکش را دربیاوریم. در حالی که اشک او برایمان عزیز است و دلمان را به درد می آورد چون واقعا دوستش داشتیم. بخصوص وقتی در برنامه خندوانه با روح لطیف و شخصیت بی آلایش او در اوج ستاره بودن آشنا شدیم که در هر حرفه ای ارتباط درست با مردم رمز موفقیت است.

باید قبول کنیم که دنیای ورزش حرفه ای از نوع خواب و خوراک آن گرفته تا تفریحات در چارچوب با دنیای آزادانه تر سلبریتی ها ی هنری فاصله ای دارد که نا خواسته روی دنیای کوتاه حرفه ای آنها که در نهایت می تواند دو دهه باشد تاثیر می گذارد و ورزشکار مثل بازیگر نمی تواند در میانسالی و سالخوردگی هم به رویاهای خود ادامه دهد و در خوش بینانه ترین اینکه از بازیکن به مربی بدل می شود و آن هم درصد کمی از ورزشکارها .

 پس این اجتناب ناپذیر است که دوران جوانی متفاوتی خواهند داشت و برای به دست آوردن یک سری هدف ها می بایست از سری دیگری از رویاها چشم بپوشانند.

ای کاش این شوآف چیک تو چیک شدن ورزشکاران حرفه ای و هنرمندان  چند سالی به تعویق بیفتد تا ورزشکاران به خصوص فوتبالیست ها، این سرمایه های ملی ما بتوانند بهترین استفاده را از مهمترین سال های زندگی حرفه ای خود داشته باشند.و به امید موفقیت بیشتر برای سردار آزمون در باری ایران و پرتغال.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید