یکشنبه, 28 مهر 1398 00:01

حضور ایران برای اولین‌ بار با یک انیمیشن بلند سینمایی در اسکار/ «آخرین داستان» در رقابت با بهترین‌ انیمیشن‌های اسکار 2020

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(10 رای‌ها)
حضور ایران برای اولین‌ بار با یک انیمیشن بلند سینمایی در اسکار/ «آخرین داستان» در رقابت با بهترین‌ انیمیشن‌های اسکار 2020 حضور ایران برای اولین‌ بار با یک انیمیشن بلند سینمایی در اسکار/ «آخرین داستان» در رقابت با بهترین‌ انیمیشن‌های اسکار 2020

سی و یک نما_ انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» به نویسندگی و کارگردانی "اشکان رهگذر" در فهرست ۳۲ اثر رقابت‌کننده در شاخه بهترین انیمیشن آکادمی اسکار قرار گرفت و نماینده‌ی دیگرِ سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۰ شد.

 

بنا بر اعلام رسمی آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» واجد شرایط رقابت در شاخه بهترین انیمیشن اسکار ۲۰۲۰ شناخته شده است.

صداپیشگان این انیمیشن سینمایی چهره‌های شاخص و سرشناسی هستند که هر یک به تنهایی می‌توانند اعتبار و ارزشی افزون به یک اثر هنری ببخشند؛ پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حامد بهداد، بیتا فرهی، اشکان خطیبی، اکبرزنجان‌پور، باران کوثری، حسن پورشیرازی، فرخ نعمتی، شقایق فراهانی، مجید مظفری، زهیر یاری، بانیپال شومون و ملیکا شریفی‌نیا از مجموع بازیگرانی‌ هستند که در این انیمیشن صداپیشگی کرده‌اند.

از دیگر نکات قابل توجه درباره‌ی این انیمیشن موسیقی آن است که ساخت آن را "کریستف رضاعی" بر عهده داشته است.

در خلاصه داستان این انیمیشن که برداشتی آزاد از داستان «ضحاک» شاهنامه فردوسی است، آمده:« جمشید رفته است و ضحاک در پی طمع و جاه طلبی برای محاصره جمکرد، به نیابت از پدر بر تخت جمشید تکیه می‌زند، اما افسوس که اهریمن بر وجود ضحاک سیطره یافته و تاریکی او تمام شهر را فرا می‌گیرد. در این میان آفریدون که کودکی است کشاورز زاده، متولد می‌شود و برای دادخواهی خون پدر و مادرش پیرو کاوه آهنگر قیام می‌کند...»

انیمیشن «آخرین داستان» تاکنون موفق به دریافت یازده جایزه بین‌المللی داخلی و خارجی شامل؛ اولین سیمرغ بهترین انیمیشن سینمایی ایران از سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر، پروانه زرین بهترین کارگردان بلند پویانمایی بخش بین‌الملل، پروانه زرین بهترین فیلمنامه بلند بخش بین‌الملل و جایزه ویژه هیئت داوران بخش ملی از سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان، تندیس طلایی بهترین اثر بلند در بخش بین‌الملل و تندیس طلایی بهترین اثر بلند در مسابقه ایران از یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران، جایزه کوکومیکس موسیقی که به کارگردان به خاطر استفاده درست از موسیقی تعلق می‌گیرد از بیستمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن بوچئون کره، جایزه بهترین فیلم بلند از سومین جشنواره بین‌المللی انیمیشن آجایو پرو، جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های آمریکای جنوبی از کشور شیلی، برنده جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از چهاردهمین جشنواره بین‌المللی جیراف کانادا و برنده جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان سن دیگو ۲۰۱۹ شده است.

اکران این انیمیشن در ۳۲ کشور همچون آمریکا، روسیه، اسپانیا، سوئد، یونان و نروژ به زودی آغاز می‌شود و همزمان با اکران خارجی، در ایران هم اکران خواهد شد.

همزمان با انتشار این خبر، کارگردانِ جوانِ این اثر در صفحه‌ی اینستاگرامش نوشت:
مطمئن باشید خوش شانسی نبوده، نُه سال تلاش و خون دل خوردن پشت این خبر هست، فقط برای همین موضوع دو سال برنامه‌ریزی و تلاش کردیم. جدا از اینکه چقدر می‌تونیم با غول‌هایی که تو این لیست هستند رقابت کنیم ( که مطمئنا با خیلی‌هاشون می‌تونیم) رسیدن تا این نقطه برای هممون یه افتخاره. درس اخلاقی‌ای که باز هم برای خودم تکرارش می‌کنم:" هیچ غیر ممکنی وجود نداره! اگر به اندازه کافی تلاش کنی."

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید