سه شنبه, 11 دی 1397 16:15

معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat محصول 2018 / ناموس‌پرستیِ حماسی به روایت بالیوود

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(5 رای‌ها)
معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat محصول 2018 / ناموس‌پرستیِ حماسی به روایت بالیوود معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat محصول 2018 / ناموس‌پرستیِ حماسی به روایت بالیوود

ریحانه محمودی/ سی و یک نما_ "پادماوات" یکی از جنجالی‌ترین فیلم‌های سال‌های اخیر در بالیوود است که حاشیه‌هایش برای تمامی رسانه‌های جهان، جذاب و قابل پیگیری بود. فیلمی در سبک حماسی، درام تاریخی که بازیگران مطرحی از سینمای هند چون دیپیکا پادکونه، شاهد کاپور و رانویر سینگ در آن به ایفای نقش پرداختند. حالا داستان فیلم از چه قرار است و این همه جنجال و حاشیه بر سر چیست در ادامه می‌خوانید:

 

"دیپیکا پادکونه" در "پادماوات" نقش "رانی پادمینی" یکی از ملکه‌های قرن ۱۴ هند باستان که از او به عنوان الهه‌ی نجابت و پاکدامنی در تاریخ هند یاد می‌کنند، را بازی می‌کند و شاید به خاطر همین احترام و علاقه‌ی بسیاری که مردم هند به این شخصیت داشته‌اند؛ نمایش متفاوتش در این فیلم، حساسیت‌زا و حاشیه ساز شد. این زن به خاطر شجاعت، کاریزما، هوش بالا و البته زیباییِ بی‌نظیرش زبانزد همگان بود. "شاهد کاپور" نقش همسر او "ماهاراوال راتان سینگ" را بر عهده دارد؛ او که یکی از حاکمان راجپوت بود، تا آخرین لحظه از زندگی‌اش برای حکومت و شرافت همسرش رانی و محافظت از او مبارزه کرد. کاراکتر مهم فیلم اما "سلطان علاءالدین خلجی" است که نقشش را "رانویر سینگ" بازی می‌کند که به ایفای نقش در شخصیت‌های مثبت، محبوب و شهره ‌است و شاید همین بازی در نقش منفی و سیاه به مذاق برخی مخاطبان خوش نیامده‌است.

 

معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat


سلطان علاءالدین خلجی دومین و قدرتمندترین حاکم سلسله خلجی است که قلمرو تحت حاکمیتش در دهلی بود؛ یک سلسله پادشاهی از ترک‌های خلج با اصلیت افغانی، فارسی‌زبان و البته مسلمان. علاءالدین که تصویری قدرت‌طلب، خشن و داعشی از او در فیلم می‌بینیم به قلمرو پادماواتی حمله می‌کند و دلباخته‌ی رانی پادمینی ملکه‌ی آن می‌شود. ضمن اینکه پیشگو در طالع او دیده که اگر بتواند زیباترین زن هندوستان را تصاحب کند، به اندازه‌ی اسکندر کبیر، بزرگ و مقتدر خواهد شد. این مرد جاه طلب سپس در دوئلی نابرابر، همسر ملکه را ناجوانمردانه به قتل می‌رساند.

 

معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat

 

اما زمانی که به سمت دروازه‌ی حکومت پادماوات حمله می‌کند؛ تمام زنان قلعه به همراه ملکه که در دستانش پیراهن خون آلود پادشاه را چون پرچمی مقدس نگه داشته، برای حفاظت از ناموس و شرف‌شان با مشعل‌هایی در دست، دروازه‌ها را می‌بندند تا به سوختن در آتش تن دهند اما به خدشه‌دار شدن سرزمین، ملکه و البته ناموسشان نه! با اینکه در آتش سوختن زنان در پایان فیلم نمایش داده نمی‌شود اما تا همین جا هم برداشت‌های حماسی و وطن‌پرستیِ بسیاری می‌توان از آن داشت.

 

معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat

 

همانطور که می‌دانید بالیوود در طراحی صحنه و لباس کم نمی‌گذارد به خصوص اگر بخواهد از سوژه‌ای تاریخی و حماسی بگوید اما مثل همیشه، هنوز هم از قسمتِ جلوه‌های ویژه و اغراق و غیر واقعی بودنِ آن ضربه می‌خورد، اتفاقی که در نمونه‌های ترکیه‌ای کمتر با آن مواجهیم و بله پادماوات هم از این گزند در امان نبوده‌است. کلیشه‌های سینمای هند در این فیلم هم چشم را می‌زند اما به خاطرِ کارگردانیِ درست و حساب شده‌ی "سانجای لیلا بانسالی" می‌توان با کمی اغماض از آن عبور کرد.

 

معرفی فیلم جنجالی پادماوات Padmavaat

دیدگاه‌ها  

0 #1 حر 1401-09-28 17:01
این فیلم رو سه هفته پیش با زیر نویس فارسی دیدم. بسیار زیباست وبازی شاهد کاپور ودیپیکا وهمسرش رانویر سینگ هنرمندانه واستادانه می باشد.حتما این فیلم رو ببینید وازش لذت ببرید
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید